"Εξαιρετικά Σοβαροί Στόχοι" (2024 - μέρος 1ο)

Αρχικά είπα πως θα κάνω τα γνωστά μου New Year's Resolutions, με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, οργάνωση και τα λοιπά. Αλλά μετά συνειδητοποίησα πως αυτό κάνω κάθε χρόνο και δεν είναι να πεις πως έχω αλλάξει και τρομερά κι έχω γίνει η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου. Μάλιστα δεν πολυδίνω σημασία στους στόχους που έχω θέσει αφού τους καταγράψω και μετά (λες και άπαξ και τους κατέγραψα έκανα το χρέος μου και πάμε παρακάτω τώρα!), ούτε ότι θα επιστρέψω μέσα στο χρόνο να τους θυμηθώ και να πω να εκπληρώσω κάποιον ακόμα. Γι' αυτό αποφάσισα αρχικά να θέσω κάποιους διασκεδαστικούς στόχους που να τους σημειώσω κάπου να τους βλέπω, επίσης να είναι στόχοι για τους λίγους επόμενους μήνες και όχι όλη τη χρονιά και τέλος να τους χωρίσω στους μικροστόχους, τους στόχους μεσαίας σοβαρότητας και τους στόχους που είναι οριακά όνειρα! Οι στόχοι είναι από 8 σε κάθε κατηγορία, σύνολο 24, άρα 24 Εξαιρετικά Σοβαροί Στόχοι για το 2024! Ορίστε!


Μικροστόχοι

Που είναι πιο "διασκεδαστικοί", μικροί, ασόβαροι, σαν μικρές προκλήσεις ή μικροσυνήθειες τέλος πάντων:

  1. Να καταγράφω το γκρίζο μου ταξίδι με το μήνα (που δεν το κάνω ως τώρα ακριβώς, δε ξέρω αν έχει πολύ νόημα να το αρχίσω τώρα. Ίσως να ψάξω φωτογραφίες μου ανά μήνα που να φαίνεται το μαλλί; Τέλος πάντων να κάνω κάποιες καταγραφές της πορείας μου!)
  2. Να δοκιμάσω επιτέλους αβοκάντο (που με απωθεί ως τώρα λόγο χρώματος και υφής αλλά ΑΝ μου αρέσει;)
  3. Να μαγειρέψω 8 καινούργιες συνταγές (8 γιατί μου αρέσει ο αριθμός, δε ξέρω τι συνταγές θα είναι, κάτι που να τρώγεται! Μιλάμε για εντελώς νέα μονοπάτια για μένα...)
  4. Να μάθω τη διαφορά ανάμεσα στα είδη του καφέ (δηλαδή να πιω πολύ καφέ, ώστε να μπορώ να ξεχωρίσω τον flat latte από τον espresso macciato και τον lungo!)
  5. Να διαβάζω βιβλία στην τύχη (με τη "μέθοδο της κούπας" για την οποία σου μίλησα λίγο στο προηγούμενο άρθρο, όπου ανά 3 βιβλία που τελειώνω να διαβάζω ένα στην τύχη από τα αδιάβαστά μου)
  6. Να ανάβω πιο συχνά κεριά, τύπου αρωματοθεραπεία (αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εναντίον μου σε μια περίπτωση πυρκαγιάς, αν δηλαδή δεν την προκαλέσω με τις 8 καινούργιες συνταγές...)
  7. Να κάνω το υπερβολικά μικρό μπαλκόνι μας να μοιάζει παριζιάνικο (με ιδέες από το pinterest κυρίως, αν έχω λίγο την αίσθηση του γαλλικού ύφους ίσως νιώσω και μέσα στο σπίτι κάπως καλύτερα)
  8. Να χορεύουμε λίγο περισσότερο (και να έχουμε πάντα μουσική! Βρίσκω παντελώς απούσα τη μουσική από τη ζωή μου τα τελευταία χρόνια, ενώ παλιά άκουγα αδιαλείπτως κάτι, οκεϊ πέρασα ένα σεβαστό διάστημα που δεν μπορούσα να ακούω μουσική, νομίζω πως το άφησα πλέον πίσω μου. Έχω ήδη επιστρέψει στη μουσική ως ένα βαθμό πριν ακόμη βγει η χρονιά, ακούω ραδιόφωνο στη δουλειά, θέλω να βάζω μουσική και στο σπίτι και να χορεύουμε με τον μικρό Κωνσταντίνο, και δεν εννοώ cocomelon!)


Στόχοι μεσαίας σοβαρότητας

Ενίοτε είναι στόχοι που μπαίνουν ξανά και ξανά, που εν μέρει γίνονται και πράξη, ίσως όχι με απόλυτη ακρίβεια και την αρμόζουσα σοβαρότητα που τους αξίζει. Ιδίως αν τύχει, λέμε τώρα, καμιά ίωση που έχουμε περάσει μπόλικες, είναι οι πρώτοι που γίνονται στην άκρη για να πάρουν τη θέση τους η απόγνωση, η παντελής αδιαφορία για τη ζωή και η απόλυτη σαπίλα!

  1. Να μάθω κάτι καινούργιο (που το έχω ξαναπεί, μια ξένη γλώσσα; ένα νέο χόμπι; μια συνταγή; δε ξέρω τι, οτιδήποτε!)
  2. Να κάνω λίγη γιόγκα (όσο πιο συχνά γίνεται ακόμα και αν είναι για λίγο, ακόμη κι αν είναι απλά κάποιες διατάσεις. Πορεύομαι σε γενικές γραμμές πολύ ακίνητη σε αυτή τη ζωή και ίσως μια μέρα μου βγει σε κακό!)
  3. Να διαβάζω κάθε μέρα (αντί να σκρολάρω άσκοπα στα σόσιαλ, να διαβάζω έστω και από λίγο αλλά καθημερινά!)
  4. Να έχω έναν υποτυπώδη έλεγχο στα οικονομικά μας (με ένα συγκεκριμένο μπάτζετ για ψώνια κάθε μήνα και μια έστω μικρή προσπάθεια για οικονομίες.)
  5. Να μην ψωνίζω συνέχεια με κάρτα (για πάρα πολλούς λόγους με έναν βασικό ότι με την κάρτα δεν καταλαβαίνω ποτέ τι έχω ξοδέψει! Νομίζω επίσης πως θα είναι πολύ παλιακό το να χρησιμοποιώ ρευστό κι εμένα μου αρέσουν αυτά τα παλιακά!!)
  6. Να κοιμάμαι πιο νωρίς το βράδυ (να πηγαίνω να ξαπλώσω πιο νωρίς ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ, που εγώ δε ντρέπομαι, ο χάζμπαντ το βρίσκει ντροπιαστικό και γεροντίστικο να πηγαίνεις για ύπνο από νωρίς, ο οποίος χάζμπαντ μπορεί να κοιμηθεί και από τις 11, αλλά αν κοιμηθείς στο σαλόνι μάλλον δε μετράει!)
  7. Να έχω πρόγραμμα στις δουλειές του σπιτιού (από το οποίο να αποκλείονται τα σαββατοκύριακα και στο οποίο να συμπεριλαμβάνεται ο χάζμπαντ!)
  8. Να έχω μια επαφή με τα γαλλικά (θα είναι μια γαλλική ταινία; μια γαλλική σειρά; γαλλική μουσική; ένα βιβλίο στα γαλλικά; ένα γαλλόφωνο podcast; ειδήσεις από Γαλλία; κάτι οτιδήποτε γιατί έχω χάσει σχεδόν εντελώς την επαφή μου πλέον.)

 

Στόχοι που είναι οριακά όνειρα

Εδώ έχω μαζέψει όλους εκείνους τους στόχους που είτε είναι εξωπραγματικοί, είτε δεν τους έχω τολμήσει, είτε μέχρι στιγμής δεν τους έχω καταφέρει ποτέ, ακόμα κι αν τους προσπάθησα. Δηλαδή:

  1. Να μετακομίσουμε! (έχω σκεφτεί πως θα μου αρκούσε ακόμη κι αν μετακομίζαμε πάλι σε ενοίκιο, απλά να πηγαίναμε σε κάποιο σπίτι πιο "ανθρώπινο", αν δεν φρίκαρα με την ιδέα της μετακόμισης ίσως το έβαζα σε κατηγορία στόχου που δεν είναι οριακά όνειρο)
  2. Να τελειώσω το βιβλίο μου (κάτι που αφήνω πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου, που δεν τολμάω ποτέ, είναι να προχωρήσω με την έκδοση ενός δικού μου βιβλίου. Τώρα που γράφω αυτές εδώ τις γραμμές η μικρή φωνή μέσα μου μου λέει πως "δεν αξίζει να σπαταληθεί χαρτί για να εκδοθεί αυτή η μπούρδα", κι ίσως μια μέρα καταφέρω να της κλείσω το στόμα για να μη με εξουσιάζει άλλο πχια)
  3. Να διαβάζω ένα βιβλίο τη βδομάδα (ή τουλάχιστον 3 βιβλία το μήνα, θα ήμουν πολύ ικανοποιημένη αν κατόρθωνα ένα τέτοιο νούμερο, ίσως ακόμη κι οι ψυχαναγκασμοί μου να ήταν καλυμμένοι και να μη με βασάνιζαν!)
  4. Να έχουμε ένα pet (έχουμε επιστρέψει στη ζωή χωρίς κατοικίδιο από τότε που ο Άλμπους δε μένει πχια εδώ.. ένα μέρος μου θέλει πολύ να ζει μαζί με κάποιο ζωάκι. Ένα μέρος μου φοβάται του θανατά πως θα έχει αυτό το ζωάκι τα ίδια θέματα με τον Άλμπους.. αυτό που θα ήθελα ουσιαστικά θα ήταν να ήταν ο Άλμπους όπως ήταν παλιά, πριν από οοοολα αυτά τα θέματα, να ζει μαζί μας και να είναι ο ανόητος μπουνταλάς χαζοσκύλης που ήταν! Αλλά αυτό κι αν είναι εντελώς όνειρο...)
  5. Να πάμε ένα ταξίδι (εντός ή εκτός, μαζί με τον μικρό Κωνσταντίνο οπωσδήποτε!)
  6. Να βρω τσάι που να μου αρέσει (για να μην πίνω και τα απογεύματα καφέ και μετά δεν κοιμάμαι καλά τα βράδια εξαιτίας της καφεΐνης, απεχθάνομαι τον ντεκαφεϊνέ! Απεχθάνομαι και το τσάι...)
  7. Να είμαι συνεπής (που προσπαθώ κι ίσως έχω βελτιώσει ως ένα βαθμό, χάρη στην επιμονή του χάζμπαντ κυρίως, αλλά ακόμη δεν το έχω κατακτήσει και δε ξέρω αν θα το κατακτήσω ποτέ να πω την πικρή αλήθεια!)
  8. Να έχω πιο δυνατό ανοσοποιητικό (μήπως με λίγη πιο σωστή διατροφή; Βιταμίνες και νερό; Με γυμναστική; Πρέπει να βρω τη μαγική συνταγή που θα με κάνει να μην αρρωσταίνω όλη την ώρα, ιδανικά εφαρμόσιμη και στον μικρό Κωνσταντίνο! Σκέφτηκα μέχρι και κολυμβητήριο να αρχίσω, αλλά δεν κράτησε πολύ η σκέψη...)

Κλείνοντας θα κλέψω τον πιο σημαντικό Εξαιρετικά Σοβαρό Στόχο του χάζμπαντ, που είναι να είμαστε όλοι μας πιο αγαπημένοι, κάτι που πάει από στόχος μεσαίας σοβαρότητας σε στόχο που είναι οριακά όνειρο και πάλι πίσω αδιαλείπτως, ιδίως όταν προσπαθείς να συνδυάσεις Υδροχόο με Καρκίνο, Θεέ και Κύριε! 

Εσύ τι στόχους έχεις για τη νέα χρονιά; ή για τη μισή νέα χρονιά; ή για τον υπόλοιπο μήνα; 

2 σχόλια

  1. Εγώ δεν βάζω ποτέ αποφάσεις με το νέο έτος, με μελαγχολούν και με κάνουν να αισθάνομαι ότι δεν τα καταφέρνω. Πάντως μια απόφαση που πρέπει να εφαρμόσω είναι να έρθω πιο πολύ πάλι σε επαφή με τα γαλλικά, καθώς τα ξαναξεκίνησα. Είχα αρχίσει κι έβλεπα βιντεάκια με ασκήσεις στο tv5, αλλά μετά αρρώστησα, ήρθε κι η αίτηση του ΑΣΕΠ και τα φόρτωσα στον κόκορα. Να ξέρεις, στο tv5 έχουν γαλλικά βίντεο και ταινίες. Αν βρεις κάποιο διασκεδαστικό και ενδιαφέρον ποντκαστ στα γαλλικά (τύπου αληθινά εγκλήματα, φαντασία, ποπ κουλτούρα) ενημέρωσε κι εμένα, σε παρακαλώ.
    Το αβοκάντο είναι ωραίο: η πιο κλασσική συνταγή είναι γκουακαμόλε αλλά υπάρχουν και γλυκές εφαρμογές, τις οποίες θέλω να δοκιμάσω κάποτε.
    Για ζώο πάρτε γατάκι! Είναι τρέλα με κορδέλα! Και είναι πιο εύκολα από σκύλους!
    Και τα τσάγια πάντως έχουν καφείνη... Αν δοκίμαζες κάτι σε μέντα ή roibos ή αυτά τα μείγματα τα βοτανικά που έχουν τα Λίπτον, από τα οποία ένα είναι και για τον ύπνο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αααα ναι το ξέρω το TV5, όταν έκανα μαθήματα το χρησιμοποιούσα κι εγώ στους μαθητές μου, σε λίγο καιρό θα πρέπει να το χρησιμοποιώ στον εαυτό μου να δω αν τα θυμάμαι ή τα έχω ξεχάσει παντελώς!!
      Από podcast να σου πω την αλήθεια δύο έχω στη λίστα μου, που όμως και τα δύο ασχολούνται με well being, το ένα είναι το Change ma vie και το άλλο το Art de vivre. Αλλά τώρα που το λες, θα ήταν ενδιαφέρον κάτι με ποπ κουλτούρα και τέτοια!!
      Θα δοκιμάσω αβοκάντο! Το αποφάσισα! Αλλά ίσως μέσα σε σαλάτα ή σε κάποιο σάντουιτς...
      Γατάκι πιστεύω πως κάποια στιγμή θα πάρουμε, ίσως όταν μεγαλώσει λίγο ακόμα ο μικρός Κωνσταντίνος, είναι και πολύ ανεξάρτητες οι γάτες και ΣΙΓΟΥΡΑ πιο εύκολα από σκύλους!!
      Το ξέρω το λίπτον το sweet dreams, το είχα πάρει πριν χρόνια (δε μου άρεσε βέβαια), θυμάμαι πως είχα κοιμηθεί σαν τούβλο μετά! Για την ώρα πίνω ακόμη καφέ το απόγευμα, απλά λίγο πιο ελαφρύ και μπορεί να μην τον πιω όλο. Ίσως κάπως το συνηθίζω και δε με επηρεάζει στον ύπνο. Ίσως είμαι πολύ κουρασμένη...

      Διαγραφή