Ξετυλίγοντας το «Νήμα»...

Την γνωρίσαμε από το «Νησί», ναι, εκείνο το βιβλίο για το οποίο μιλούσαν όλοι μέχρι πέρυσι, που πούλησε πάνω από 2 εκατομμύρια αντίτυπα, που έγινε σειρά υπερπαραγωγή στο mega και αφορούσε μια ξεχασμένη ιστορία ταμπού για τους κατοίκους της Κρήτης, άγνωστη για πολλούς από εμάς: Το νησί των λεπρών, τη Σπιναλόγκα.

Η βρετανίδα συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ επιστρέφει στην επικαιρότητα με ένα ολοκαίνουργιο βιβλίο, το «Νήμα», ένα βιβλίο που λίγους μόνο μήνες πριν είδαμε να πρωτοανεβαίνει στα ράφια των βιβλιοπωλείων κι έφτασε κιόλας η μέρα που θα μπορέσουμε να το διαβάσουμε και στα ελληνικά.
 
Η ιστορία του εκτυλίσσεται για άλλη μια φορά στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην πανέμορφη μας συμπρωτεύουσα. Ξεκινάει στη Θεσσαλονίκη του 1917 τότε που μια πυρκαγιά κατέκαψε ένα μεγάλο μέρος της πόλης και μας διηγείται μια ιστορία αγάπης, πίστης και απώλειας που συνδέεται και με την ιστορία της ίδιας της πόλης.

Το νέο της βιβλίο ξεχωρίζει όχι μόνο για το μοναδικό ύφος της πολυβραβευμένης συγγραφέα, μα και για την επιλογή της συγκεκριμένης πόλης που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της χώρας μας, με τη γλυκιά μελαγχολία της και την απέραντη θάλασσα, με τα πιο ωραία ελληνικά τραγούδια και τους ντόμπρους ανθρώπους της που ξέρουν να απολαμβάνουν τη ζωή. Για όσους την έχουμε ζήσει και έχουμε μαγευτεί από την επιβλητική της παρουσία στον ελληνικό χώρο, ένα τέτοιο βιβλίο που μπορεί να μας ταξιδέψει την παλιά Θεσσαλονίκη, δεν θα μπορούσε να λείπει από τα ράφια μας, ίσως ακόμα και από την καρδιά μας.

Την περίληψη του οπισθόφυλλου καθώς και ένα μικρό απόσπασμα από το βιβλίο της μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ.

Πρόγραμμα παρουσιάσεων:

Θεσσαλονίκη: Σάββατο 19 Νοεμβρίου στις 12:00 στο κινηματοθέατρο «Ολύμπιον» (Πλατεία Αριστοτέλους 10) 

Κατερίνη: Τρίτη 22 Νοεμβρίου στις 19:30 στο βιβλιοπωλείο Νέστωρ (Κανάρη 5, πλατεία)
Λάρισα: Τετάρτη 23 Νοεμβρίου στις 20:30 στο βιβλιοπωλείο Παιδεία (Μ.Αλεξάνδρου 6)

Αθήνα: Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου στις 20:00 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Ίδρυμα Ωνάση, Μικρή Σκηνή "Χριστίνα Ωνάση" (Λ.Συγγρού 107-109)
Το νήμα

3 σχόλια

  1. Ανώνυμος15/6/14 4:02 μ.μ.

    αλικη εμενα το αγαπημενο μου είναι το νησι. Δεν ξερω αν εχεις κάνει παρουσιαση! ελπίζω να μ'αξιωσει ο Θεος να πάω σπιναλλόγγα και να δω τα μερη που εζησε η μαρια
    αριαδνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμένα το Νησί μου άρεσε πολύ περισσότερο. Αλλά το έχω διαβάσει τόσο παλιά (νομίζω η έκδοση που το έχω είναι 4η) που δεν το θυμάμαι καλά πια για να το παρουσιάσω. Πάντως κι εγώ θα ήθελα να επισκεφτώ τη Σπιναλόγκα και την Ελούντα και γενικότερα την Κρήτη :)

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος19/6/14 8:34 μ.μ.

    Η Μαρια είναι από τις πιο αγαπημενες λογοτεχνικες ηρωιδες ever

    ΑπάντησηΔιαγραφή