Spring Heeled Jack: Ο τρόμος του Λονδίνου

Άλλο ένα μικρό βιβλιαράκι ανώνυμου συγγραφέα. Το συγκεκριμένο μου το είχε κάνει δώρο η Βούλα, από το Eternal sunshine of the spotless library και φημολογείται πως πρόκειται στην ουσία για τον πρόγονο του ίδιου του Μπάτμαν. Το διάβασα φυσικά σε μια καθησιά, και το απόλαυσα ιδιαίτερα. 

Πρωτότυπος τίτλος: Spring Heeled Jack: The Terror of London
Εκδόσεις: Ηλέκτρα
ISBN: 9606627764
Σελίδες: 112

Η ιστορία του Τζακ βασίζεται σε έναν λαϊκό θρύλο του Λονδίνου του 1800 και πολλοί είναι εκείνοι που έχουν ισχυριστεί πως έχουν δει στην πραγματικότητα μια μορφή με μαύρο μανδύα, που φορούσε κράνος και είχε κατακόκκινα μάτια ενώ το στόμα του ξερνούσε γαλάζιες φλόγες, και παράλληλα είχε και τον αέρα ενός τζέντλεμαν. Το όνομά του το πήρε από τα ελατήρια που είχε στα παπούτσια του και του έδιναν τη δυνατότητα να πηδάει ψηλά. 
Σε γενικές γραμμές ήταν πιθανόν κάποιου είδους ήρωας, τουλάχιστον στο βιβλίο είναι κάτι τέτοιο. Όμως όλη η ιστορία περιτρυγυρίζει γύρω από το θρύλο του πρώτου σκοτεινού ιππότη της νύχτας, από τις φήμες και από τον ίδιο τον Τζακ και τη δράση του.
Ένα πολύ απολαυστικό βιβλίο που αξίζει να διαβάσει κανείς κάποιο μουντό χειμωνάτικο βράδυ, ένα όμορφο ταξίδι στο Λονδίνο μιας άλλης εποχής και τους θρύλους του.

Μπορεί να τον βρει κανείς στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο, σε τραγούδια και βιντεοπαιχνίδια αλλά και σε κόμιξ, ενώ όλα αυτά τίνουν να μας κάνουν να πιστέψουμε πως πρόκειται πράγματι για κάποιο πραγματικό πρόσωπο, ίσως με λίγες παραπάνω σάλτσες.

Εσείς το έχετε διαβάσει; Πώς σας φάνηκε;

1 σχόλια

  1. Εγώ έχω διαβάσει στη wikipedia για αυτή την ιστορία. Είναι ενας απ' τους πρώτους αστικούς θρύλους και ταυτόχρονα ένα άλυτο μυστήριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή