Το Κουδούνι του Τρόμου , του Ευγένιου Τριβιζά

Το βιβλίο αυτό ήταν αυτό που επέλεξα για το φετινό -βαρετό- Χάλογουιν. Η αλήθεια είναι πως το φανταζόμουν αρκετά διαφορετικό, και πως εξωτερικά είναι λιγάκι παραπάνω εντυπωσιακό από το εσωτερικό του. Είναι όμως μια εξαιρετικά ωραία γραμμένη ιστορία με το κλασσικό ύφος του Τριβιζά που αγαπώ τόσο πολύ να διαβάζω, με κράτησε και το διάβασα σε μια καθισιά πολύ ευχάριστα.
 
Πώς ήταν η ιστορία:

Ο Νικολάκης είναι ένας μικρός μπούλης, που το κάρμα του τον οδηγεί σε μια περιπέτεια που θα αλλάξει εντελώς τη ζωή του και πιθανόν και τον ίδιο το χαρακτήρα του. Του φαίνεται πως θα είναι πολύ αστείο να χτυπήσει ένα κουδούνι και να εξαφανιστεί, αλλά οι ιδιοκτήτες του σπιτιού έχουν άλλα σχέδια για εκείνον και... το κατοικίδιό τους. Παράλληλα δύο μοχθηροί κλόουν σκαρώνουν μια πολύ ύποπτη δουλειά με έναν σπάνιο μυρμηγκοφάγο και ένας τρομερός κόμης προσπαθεί με τη σειρά του να τιμωρήσει όσους θεωρεί πως τον εκμεταλλεύονται. Ευτυχώς, υπάρχει ο αστυνόμος Παντελής Παντεσπάνης, που σαν άλλος Ηρακλής Πουαρώ, έρχεται να λύσει το μυστήριο, να σώσει τον καημένο τον Νικολάκη και να ξεσκεπάσει τους εγκληματίες. 

Πώς θα ήθελα να είναι η ιστορία:


Ο Νικολάκης να είναι ένας μικρός μπούλης (δατ'ς οκέι) που όμως να παγιδεύεται στο τρομακτικό σπίτι μιας οικογένειας βρικολάκων, που να έχουν σκοπό να τον κάνουν μεζεδάκι. Παράλληλα, κάποια κακιά, άσχημη και λίγο πράσινη μάγισσα να προσπαθεί να κλέψει κάτι από το φοβερό σπίτι των βρικολάκων, ενώ ένα μοχθηρό φάντασμα να προσπαθεί να πάρει εκδίκηση για τον άδικο χαμό του. Ευτυχώς, να υπάρχει ο κυνηγός μεταφυσικών πλασμάτων Παντελής Παντεσπάνης, που σαν άλλος Βαν Χέλσινγκ να σώζει την κατάσταση, να λύνει το μυστήριο και να στέλνει τα μοχθηρά πλάσματα πίσω από εκεί που ήρθαν. 

Αυτό μάλιστα, θα είχε τον τίτλο "Το Κουδούνι του Τρόμου" και θα ήταν ακριβώς αυτό! Θα είχαν λόγο και οι νυχτερίδες που μοστράρουν στις σελίδες του βιβλίου και γραμμένο από τον Τριβιζά δε θα ήταν τόσο τρομακτικό, όσο ατμοσφαιρικό και υπερτέλειο!


Τέλος πάντων, μου άρεσε σαν ανάγνωσμα και το απόλαυσα (όπως σου είπα και στην εισαγωγή), ίσως μόνο να πρέπει να γράψω εγώ την ιστορία που έχω στο μυαλό μου. Ίσως αυτό να είναι καλύτερο από το να θέλω να αλλάξω την ιστορία κάποιου άλλου, κάποιου που μάλιστα ακόμα και να γίνω μια μέρα συγγραφέας, σίγουρα δε θα φτάνω ούτε στο μικρό δαχτυλάκι του αριστερού του χεριού!

Εσύ το έχεις διαβάσει; Πώς σου φάνηκε;

Συγγραφέας: Ευγένιος Τριβιζάς
Εικονογράφος: Stephen West
Εκδόσεις: ελληνικά γράμματα
ISBN: 978-960-19-0759-8
Σελίδες: 360

 


0 σχόλια