Μεγάλοι Συγγραφείς Φαντασίας

Μετά το πολύ αναλυτικό άρθρο με τον οδηγό φαντασίας για αρχάριους, σου ετοίμασα ένα ακόμα, μπαμπάτσικο κι αυτό, με μερικούς από τους πιο αγαπημένους συγγραφείς φαντασίας έβερ (τους δικούς μου βασικά, αλλά και μερικούς που δεν τους έχω γνωρίσει ακόμα προσωπικά, είναι ωστόσο πολύ πολύ μεγάλοι). Θα σου πω δυο-τρία πράγματα για τον καθένα, τα πιο εντυπωσιακά σημεία της ζωής τους, κανένα κουτσομπολιό ή ευτράπελο, για ποια έργα τους είναι πιο γνωστοί και τι ζώδιο είναι ο καθένας (εντάξει, αυτό είναι για το fun της υπόθεσης!). Πάμε να τους γνωρίσουμε καλύτερα, μαζί!

Neil Gaiman

Γεννημένος το 1960 κάπου στην Αγγλία και Σκορπιός, ο Γκέιμαν άρχισε να διαβάζει από την ηλικία των τεσσάρων. Θυμάται ακόμα πως δανειζόταν από τη σχολική βιβλιοθήκη ξανά και ξανά τα δύο πρώτα βιβλία της τριλογίας του Άρχοντα (δεν υπήρχε το τρίτο στη βιβλιοθήκη), αλλά και το πόσο είχε εντυπωσιαστεί στα επτά του από τον τρόπο γραφής του Λιούις στη Νάρνια, όπου ο συγγραφέας απευθύνεται στον αναγνώστη, έλεγε μάλιστα πως σκόπευε να το κάνει κι αυτός. Ίσως από τότε ήξερε πως θα γίνει μια μέρα κι ο ίδιος ένας πολύ σημαντικός συγγραφέας.

Αρχικά εργάστηκε ως δημοσιογράφος αλλά από πάντα έγραφε, όχι μόνο μυθιστορήματα αλλά και κόμικ και για λογαριασμό της Marvel, και για την τηλεόραση, γενικά γράφει πολύ. 

Τα πιο αξιόλογα έργα του είναι: 

  • The Sandman (graphic novel), πασίγνωστη σειρά κόμικ που δεν κυκλοφορεί στα ελληνικά, αλλά υπάρχει σχετική σειρά στο Netflix
  • Ποτέ και πουθενά (Neverwhere), κυκλοφορεί από εκδόσεις Ίκαρος
  • Αστερόσκονη (Stardust), ΔΕΝ κυκλοφορεί από εκδόσεις Κέδρος
  • Το Σπίτι στην Ομίχλη (Coraline), ΔΕΝ κυκλοφορεί από εκδόσεις Οξύ
  • Καλοί Οιωνοί (Good Omens), κυκλοφορεί από εκδόσεις Σελήνη - το έγραψε μαζί με τον Τέρι Πράτσετ
  • Ο Ωκεανός στο Τέλος του Δρόμου (The Ocean at the End of the Lane), κυκλοφορεί από εκδόσεις Σελήνη

Εδώ μπορείς να επισκεφθείς την επίσημη σελίδα του.
(μπορείς να δεις πότε βγαίνει το επόμενο βιβλίο του, με χρονόμετρο!)


Terry Pratchett
Εδώ θα εντυπωσιαστείς λίγο! Ο Τέρι Πράτσετ γεννήθηκε το '48 στο ζώδιο του Ταύρου, είχε Ιρλανδική καταγωγή και όταν ήταν πολύ μικρός δεχόταν μπούλινγκ γιατί δε μιλούσε καθαρά. Αρχικά ήθελε να γίνει αστρονόμος και πάντοτε είχε ένα τηλεσκόπιο στο πίσω μέρος του σπιτιού του. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος ώσπου τα παράτησε για να ασχοληθεί αποκλειστικά με τη συγγραφή από την οποία πλέον μπορούσε να ζήσει αποκλειστικά. Το πρώτο του βιβλίο ήταν "Οι Χαλιμάντζαροι" (κάτι που δε γνώριζα, είναι και για μένα το πρώτο μου βιβλίο του Πράτσετ). Το 2009 πήρε τον τίτλο του ιππότη στη Μεγάλη Βρετανία, για τη συνεισφορά του στο λογοτεχνικό χώρο, οπότε έκτοτε αναφερόμαστε σε αυτόν ως Σερ Τέρι Πράτσετ. Έχει μάλιστα και τον ολόδικό του θυρεό! Ο Σερ Τέρι Πράτσετ, λοιπόν, γύρω στο 2007 διαγνώστηκε σε πολύ αρχικό στάδιο της νόσου του Αλτσχάιμερ, μια εκφυλιστική νόσο που τον έκανε να σκέφτεται μέχρι και την αυτοκτονία, ώστε να μην προχωρήσει σε πιο δύσκολα στάδια. Τελικά έφυγε από τη ζωή το '15, σε ηλικία 66 ετών, από φυσιολογικά αίτια που όμως σχετίζονταν με τη νόσο αυτή. Στο twitter του τη μέρα που έφυγε από τη ζωή, δημοσιεύτηκε το εξής:

"AT LAST, SIR TERRY, WE MUST WALK TOGETHER.
Terry took Death's arm and followed him through the doors and on to the black desert under the endless night.
The End."

(μτφ: "ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΣΕΡ ΤΕΡΙ, ΘΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ.
Ο Τέρι πήρε το χέρι του Θανάτου και τον ακολούθησε μέσα από τις πόρτες στην μαύρη έρημο κάτω από την ατέλειωτη νύχτα.
Τέλος.")

Είναι κάπως ανατριχιαστικά υπέροχο, γιατί όποιος γνώριζε τα γραπτά του ήξερε πως αυτός που μιλούσε πάντα με κεφαλαία ήταν ο πιο επιτυχημένος του ήρωας: ο Θάνατος.

Το πιο αξιοσημείωτο είναι το έργο της ζωής του: ο Δισκόκοσμος

Πάτησε εδώ για να επισκεφθείς την επίσημη σελίδα του.
(μπες να δεις κάτι φοβερά νέα εξώφυλλα για τα βιβλία που περιέχουν μάγους!!)


Clive Barker
Ο Κλάιβ Μπάρκερ είναι πιο πολύ συγγραφέας τρόμου, ωστόσο πάντα και αποκλειστικά με φανταστικά στοιχεία μέσα. Γεννήθηκε το '52 και είναι Ζυγός. Έχει σπουδάσει αγγλική φιλολογία, ωστόσο η πρώτη του δουλειά ήταν το αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου, ναι, πληρωνόταν για να προσφέρει σεξουαλικές υπηρεσίες! Σήμερα συζεί με τον σύντροφό του και την κόρη του δεύτερου, ως ένας πολύ επιτυχημένος συγγραφέας σκοτεινής φαντασίας (αλλά πολύ πολύ σκοτεινής!), με τον Κινγκ να έχει πει γι' αυτόν "Έχω δει το μέλλον του τρόμου και το όνομά του είναι Κλάιβ Μπάρκερ". Γενικά ο Μπάρκερ έχει εξαιρετικά καλλιτεχνική φύση, αφού πολλές φορές επιμελείται ο ίδιος μέχρι και την εικονογράφηση των βιβλίων του, ενώ έχει δουλέψει και στον κινηματογράφο ως παραγωγός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος, απ' όλα!

Τον ξέρουμε καλύτερα εξαιτίας των παρακάτω:
  • Τα βιβλία του αίματος (Books of Blood), κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Οξύ
  • Hellraiser (που ήταν αρχικά μια νουβέλα στην οποία βασίστηκαν 8 ταινίες), ΔΕΝ κυκλοφορεί πχια από το Οξύ
  • Ο Υφαντόκοσμος (Weaveworld), ΔΕΝ κυκλοφορεί από εκδόσεις BELL, αλλά αν το πετύχεις κάπου να το πάρεις είναι φοβερό!
  • Ιμάτζικα (Imajica), κυκλοφορεί από εκδόσεις BELL, λένε πως είναι και το πιο τρομακτικό του βιβλίο...

Σημαντική συμβουλή από εμένα, προς Θεού, αν πέσει στα χέρια σου ΜΗΝ διαβάσεις το "Ημερολόγιο ενός δαίμονα", θα απογοητευτείς πλήρως και είναι κρίμα, πρόκειται για εξαιρετικό συγγραφέα.


Stephen King
Να είσαι Αμερικανός και να μη μπορείς να πάρεις τίτλο ιππότη, γιατί ποιος έχει προσφέρει περισσότερα στο λογοτεχνικό χώρο από τον Βασιλιά μας;; (βέβαια, αν είσαι ήδη βασιλιάς, γιατί να θέλεις να πέσεις στον τίτλο του ιππότη;). Γεννήθηκε το '47 και είναι Παρθένος, ο πατέρας του τους παράτησε όταν ήταν δύο και μεγάλωσε με πολλές οικονομικές δυσκολίες μαζί με τη μητέρα και τον μεγαλύτερο αδερφό του. Σπούδασε αγγλική φιλολογία όπου και γνώρισε την μέχρι σήμερα γυναίκα του και είναι από τότε μαζί. Τα πρώτα χρόνια που εργαζόταν ως καθηγητής ήταν τόσο δύσκολα οικονομικά που ζούσαν σε τροχόσπιτο, ώσπου εκδόθηκε το πρώτο του μυθιστόρημα, η "Κάρι". Έχει περάσει ένα μεγάλο διάστημα της ζωής του εξαρτημένος από το αλκοόλ και την κοκαΐνη, μάλιστα τότε έγραψε βιβλία που δεν τα θυμάται καν! Ο Κινγκ γράφει κάθε μέρα της ζωής του, ακόμα και τα Χριστούγεννα, και τα έργα του σήμερα είναι αναρίθμητα. Συγκαταλέγεται στους συγγραφείς τρόμου, ωστόσο δεν τον βρίσκω πλέον διόλου τρομακτικό (ίσως να φταίει το σύνδρομο μπούκοβο: όταν δεν σε καίει το πιο καυτερό καυτερό γιατί το έχεις συνηθίσει; αυτό!), τον βάζω μαζί με τον Μπάρκερ στην κατηγορία σκοτεινή φαντασία (στην οποία είναι και ο Γκέιμαν, αλλά με πιο λάιτ σκοτάδια). Τα κοινά στοιχεία που βρίσκεις στις ιστορίες του είναι το Μέιν, ο κεντρικός ήρωας που είναι συγγραφέας και το κουλό τέλος.

Τα πιο ξακουστά έργα του (που ωστόσο μπορεί να γνωρίζεις πρωτίστως από τις μεταφορές τους) είναι:
  • Η Λάμψη (The Shinning), κυκλοφορεί από εκδόσεις Κλειδάριθμος
  • Το Αυτό (It), κυκλοφορεί σε δύο τόμους από τον Κλειδάριθμο
  • Το Κοράκι (The Stand), είναι 1440 σελίδες (???) αλλά είναι ένα το βιβλίο, από τον Κλειδάριθμο
  • Το Πράσινο Μίλι (The Green Mile), σε καινούργια έκδοση από τον Κλειδάριθμο
  • Ο Μαύρος Πύργος (The Dark Tower), είναι επτά και κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Bell



J.R.R.Tolkien
Ο υπεραγαπημένος δημιουργός του Άρχοντα, γεννήθηκε το 1892 και ήταν ένας Αιγόκερος. Ήταν κι αυτός καθηγητής της αγγλικής λογοτεχνίας, στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης συγκεκριμένα (πόσο κουλ ο καθηγητής σου να γράφει επική φαντασία με δράκους), γεννήθηκε στην Αφρική όπου είχε πάρει μια θέση ως τραπεζικός ο πατέρας του, επέστρεψαν στην Αγγλία χωρίς αυτόν στα τρία του χρόνια κι έπειτα τον έχασαν. Στα 12 του έχασαν και τη μητέρα τους και τριγύρισε μαζί με τον αδερφό του σε οικογενειακά πρόσωπα. Αγαπούσε πάρα πολύ τη φύση (τι μας λες!) και ζωγράφιζε τα δέντρα και τα τοπία, ενώ από τα τέσσερά του ακόμα είχε αρχίσει να διαβάζει. Γνώρισε την Ήντιθ όταν αυτός ήταν 16 κι εκείνη 19 και ερωτεύτηκαν από την πρώτη στιγμή (έλα, θέλει δικό του ξεχωριστό αφιέρωμα ο Τόλκιν, πες αλήθεια!), ο κηδεμόνας του όμως του απαγόρευσε να την ξαναδεί ή να της ξαναγράψει μέχρι να κλείσει τα 21. Τη νύχτα των 21ων γενεθλίων του, ο Τόλκιν έγραψε στην Ήντιθ. Ακολούθησε ο Μεγάλος Πόλεμος, όπου ο Τόλκιν φυσικά και πήγε να πολεμήσει, μέχρι που προσβλήθηκε η υγεία του και αναγκάστηκε να μεταφερθεί σε θέσεις χωρίς πολλές απαιτήσεις. Έτσι γλύτωσε κιόλας τη ζωή του, αφού οι περισσότεροι από το τάγμα του έχασαν τη ζωή τους. Τότε έγραψε την πρώτη του ιστορία, την "Πτώση της Γκόντολιν” (που καταλαβαίνεις τώρα πως πρέπει να πάρω χθες!) κι έπειτα, από τη γυναίκα του εμπνεύστηκε την ιστορία του Μπέρεν και της Λούθιεν (δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν, θεωρώ, το πόσο την αγαπούσε!). Ο Τόλκιν θεωρείται ο πατέρας της λογοτεχνίας του φανταστικού, συγκεκριμένα της υψηλής φαντασίας.

Το πιο γνωστό του έργο είναι ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών και ό,τι άλλο έχει γράψει σχετικά με τη Μέση Γη.

(που είναι ό,τι πιο όμορφο!)


J.K.Rowling
Η δημιουργός του Χάρι Πότερ γεννήθηκε την ίδια μέρα με τον χάρτινο ήρωά της, τον Ιούλιο του '65 στο ζώδιου του Λέοντα. Εργάστηκε ως ερευνήτρια και γραμματέας μέχρι που συνέβησαν κάποια δύσκολα πράγματα στη ζωή της. Έχασε τη μητέρα της, κάτι που της στοίχισε πολύ, απέκτησε το πρώτο της παιδί και πήρε διαζύγιο. Βρισκόταν σε πολύ δυσμενές οικονομικό επίπεδο όταν απορρίφθηκε το χειρόγραφό της με τις ιστορίες του μικρού μάγου 12 φορές, μέχρι που δέχτηκε ο εκδοτικός Bloomsburry να το εκδώσει, παραλλάσσοντας λίγο το όνομά της ώστε να νομίζει το κοινό πως ο συγγραφέας είναι άντρας (το μεσαίο "Κ" στην ουσία δε σημαίνει τίποτα). Σήμερα η Ρόουλινγκ είναι η 12η πιο πλούσια γυναίκα στον κόσμο, γράφει επισήμως και με δεύτερο ψευδώνυμο, αντρικό (!) και είναι φοβερά μισητή από το σύνολο της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας το οποίο έχει προκαλέσει επανειλημμένα με τις δηλώσεις της. Γενικά, συμπαθητική δεν την έλεγες θεωρώ και πριν τις δηλώσεις αυτές.

Είναι γνωστή για τον μαγικό κόσμο του Χάρι Πότερ που είναι υπερτέλειος και θα ήθελα να ζω εκεί.



Diana Wynne Jones
Γεννήθηκε το '34 στο Λονδίνο και ήταν Λέων στο ζώδιο. Λόγω του πολέμου αναγκάστηκε σε μικρή ηλικία να πηγαίνει με τους δικούς της από το ένα μέρος στο άλλο, μέχρι που εγκαταστάθηκαν στο Έσσεξ. Η Τζόουνς έζησε επίσης δύσκολα οικονομικά χρόνια και άρχισε να γράφει "για να μη χάσει τα λογικά της". Έχει σπουδάσει στις τάξεις του Τόλκιν και του Κ.Σ.Λιούις!! Έχει. Σπουδάσει. Στις. Τάξεις. Του. Τόλκιν. Και. Του. Κ.Σ.Λιούις!!!! Ήταν επίσης πολύ φίλη με τον Γκέιμαν! Ενώ το έργο της συγκρίνεται φοβερά πολύ με το έργο της Ρόουλινγκ. Η φοβερή επιτυχία των βιβλίων του μικρού μάγου οδήγησε στην επαναφορά στο προσκήνιο και των φοβερών ιστοριών της Τζόουνς.

Τα πιο γνωστά της βιβλία είναι:
  • Οι κόσμοι των Κρεστόμανσι (The Worlds of Crestomanci), ΔΕΝ κυκλοφορούν πχια από εκδόσεις Σύγχρονοι Ορίζοντες
  • Το Κινούμενο Κάστρο του Χόουλ (Howl's Moving Castle), ΔΕΝ κυκλοφόρησε ποτέ στα ελληνικά...

Ursula K.Le Guin
Γεννήθηκε στην Αμερική το '29 και ήταν Ζυγός, από πατέρα ανθρωπολόγο και μητέρα ψυχολόγο κι έπειτα συγγραφέα, σπούδασε γαλλικά (αχοοουυ) και ιταλικά και παντρεύτηκε τον Γάλλο ιστορικό Charles Le Guin, του οποίου πήρε και το όνομα και το πρόφερε πάντα λάθος, γιατί ήταν Αμερικανίδα. Το κοινωνικό φύλο, ο σεξισμός, ο φεμινισμός, η πολιτιστική αποξένωση, οι κοινωνικές δομές, είναι στο επίκεντρο των προβληματισμών της ενώ το έργο της αποτελεί συγχρόνως κοινωνικοπολιτικό σχόλιο. Έγραψε κυρίως επιστημονική φαντασία, με ό,τι μπορείς και δεν μπορείς να φανταστείς! Έφυγε στα '88 της, πριν από λίγα χρόνια το '18.

Τα πιο γνωστά της έργα είναι:
  • Η Γαιοθάλασσα (Earthsea), κυκλοφορεί σε ξεχωριστά βιβλία από τον Αίολο
  • Το Αριστερό Χέρι του Σκοταδιού (The Left Hand of Darkness), κυκλοφορεί από εκδόσεις PARSEC
  • Ο Αναρχικός των Δύο Κόσμων (The Dispossessed), κυκλοφορεί από εκδόσεις PARSEC



Roald Dahl
Γεννήθηκε το '16 στην Ουαλία από Νορβηγούς γονείς, και ήταν Παρθένος. Πήρε το όνομά του από τον εξερευνητή της Αρκτικής τον Ρόαλντ Αμούνδσεν, ο οποίος εκείνη την εποχή θεωρούνταν εθνικός ήρωας. Είχε κάποιες πολύ κακές εμπειρίες από καθηγητές και διευθυντές κατά τα σχολικά του χρόνια που συναντάμε σε καρικατούρες στα βιβλία του, ενώ επιθυμούσε να εφεύρει ένα νέο είδος σοκολάτας ώστε ο κύριος Κάντμπουρι με το εργοστάσιο σοκολάτας του να του δώσει συγχαρητήρια. Ο Νταλ υπηρέτησε την αεροπορία κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και μάλιστα πολέμησε ως πιλότος της ΡΑΦ στην Ελλάδα κατά της γερμανικής εισβολής τον Απρίλιο του '41. Παντρεύτηκε με μια ηθοποιό με την οποία απέκτησε πέντε παιδιά (έχασε όμως το πρώτο του κορίτσι και της αφιέρωσε τον ΜΦΓ) μέχρι το '83, έπειτα χώρισαν και παντρεύτηκε μια κοπέλα κατά 22 χρόνια νεότερή του. Είναι ο ορίτζιναλ δημιουργός των Gremlins, αν και δεν αναφέρεται πουθενά, αλλά και η πηγή έμπνευσης του Ίαν Φλέμινγκ για τον Τζέιμς Μποντ και το "Ζεις μονάχα δυο φορές". Γενικά τα μυθιστορήματα και τα διηγήματά του έχουν μεταφερθεί πάρα πολύ στην μικρή και τη μεγάλη οθόνη, πιθανόν μάλιστα να τον ξέρεις καλύτερα μέσω αυτών.

Έγραψε τα πάρα πολύ γνωστά:
  • Ματίλντα (Matilda), κυκλοφορεί από τον Ψυχογιό
  • Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας (Charlie and the Chocolate Factory), επίσης από τον Ψυχογιό
  • Ο Τζίμης και το γιγαντοροδάκινο (James and the Giant Peach), ο Τζίμης (!) επίσης κυκλοφορεί από τον Ψυχογιό

(και να νιώσεις και πάλι παιδί!)


Robert Jordan
Γεννήθηκε στην Αμερική το '48 και ήταν Ζυγός. Παράτησε το πανεπιστήμιο μετά από ένα χρόνο φοίτησης και κατετάγη στο στρατό. Πολέμησε για δύο χρόνια στον πόλεμο του Βιετνάμ κι έπειτα επέστρεψε και σπούδασε φυσική, με ειδικότητα στην πυρηνική φυσική, εργάστηκε μάλιστα ως πυρηνικός φυσικός στο αμερικανικό ναυτικό. Αργότερα άρχισε να γράφει. Πέρα από το πάρα πολύ γνωστό του "The Wheel of Time" με τα 14 βιβλία του, έχει γράψει και ιστορίες με τον Κόναν τον Βάρβαρο. Είχε πάρα πολλά χόμπι, λάτρευε την ιστορία και είχε συλλογή από πίπες. Έχασε πολύ νέος τη ζωή του, στα 58, λόγω ενός προβλήματος υγείας με την καρδιά που παρόλο που το πάλεψε πολύ δεν τα κατάφερε να το νικήσει. Η σειρά του δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμα, και την ολοκλήρωσε ο επίσης πολύ γνωστός συγγραφέας φαντασίας που θα δεις παρακάτω, ο Brandon Sanderson.

Είναι πιο γνωστός για το έργο του "Ο Τροχός του Χρόνου", τα βιβλία κυκλοφορούν από εκδόσεις Φανταστικός Κόσμος.


Brandon Sanderson
Γεννήθηκε το '75 στην Αμερική και είναι Τοξότης. Έχει σπουδάσει συγγραφή και έχει κάνει και μεταπτυχιακό μάλιστα, ενώ πλέον διδάσκει μια φορά το χρόνο σε πανεπιστήμιο πάνω στο αντικείμενό του. Τα έργα του τοποθετούνται σε ένα κοινό σύμπαν, με τους ίδιους νόμους και κανόνες, την ίδια μαγεία κλπ. Ο ίδιος, καθώς διδάσκει κιόλας δημιουργική γραφή και είναι ο ίδιος συγγραφέας του φανταστικού, έχει ορίσει τα είδη της μαγείας στο φανταστικό μυθιστόρημα στη "σκληρή" μαγεία και την "απαλή" μαγεία (μετάφραση δική μου, είναι hard και soft αντίστοιχα). Όπου σκληρή χαρακτηρίζει τη μαγεία που ο συγγραφέας εξηγεί πολύ καλά και αναλυτικά στον αναγνώστη του, που έχει σταθερούς κανόνες και οι μηχανισμοί της είναι ξεκάθαροι. Απαλή είναι η πιο αόριστη μαγεία χωρίς ξεκάθαρους κανόνες και περιορισμούς, χρησιμοποιείται κυρίως για το μυστήριο και την ατμόσφαιρα, όχι σε πολύ μεγάλο βαθμό. Η σύζυγος του προαναφερθέντος συγγραφέα, Robert Jordan, του ζήτησε να τελειώσει τη σειρά "Ο Τροχός του Χρόνου" που είχε αφήσει ημιτελή ο αποθανών, και τελικά έγραψε τρία ολόκληρα βιβλία για λογαριασμό του. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σάντερσον δεν αγαπούσε το διάβασμα μικρός και το απέφευγε. Όλα άλλαξαν όταν διάβασε ένα βιβλίο φαντασίας στην Πέμπτη Δημοτικού.

Είναι πιο γνωστός για τα παρακάτω:
  • Η σειρά των Ομιχλογέννητων (Mistborn), κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φανταστικός Κόσμος
  • Η σειρά το Αρχείο του Θυελλόφωτος (The Stormlight Archive), κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φανταστικός Κόσμος

Ενώ συμμετέχει και σε ένα εβδομαδιαίο podcast, το Writing Excuses μαζί με άλλους συγγραφείς, που όπως καταλαβαίνεις πρέπει να ψάξω!

Εδώ θα βρεις την επίσημη σελίδα του.
(που είναι πολύ διασκεδαστική!)

Τους δύο τελευταίους ομολογώ πως δεν τους έχω διαβάσει, και τη Λε Γκεν τώρα τη διαβάζω αυτό τον Φανταστικό Φεβρουάριο. Όμως ένα δέος το ένιωσα για όλους τους παραπάνω καθώς αναζητούσα περισσότερες πληροφορίες για να μοιραστώ μαζί σου. Ιδίως για τον αγαπημένο μας πατέρα της φανταστικής λογοτεχνίας που θέλω πάντα να διαβάζω κάτι δικό του αλλά και για τους νεότερους.

Ωστόσο δεν σου συμπεριέλαβα στη μακροσκελή μου λίστα τον Όσκαρ Ουάιλντ γιατί θα ήθελε ένα ξεχωριστό ολόδικό του άρθρο και γιατί δεν έγραψε αποκλειστικά φαντασία. Τον μακάβριο Πόε, που παντρεύτηκε την 13χρονη ξαδέρφη του (!), τον Παολίνι που έγραψε το πρώτο του βιβλίο στα 15, εκδόθηκε στα 19 και μαζί με τα υπόλοιπα πούλησε πάνω από 40 εκατομμύρια αντίτυπα, τον Κ.Σ.Λιούις που ήταν φίλος του Τόλκιν αλλά δεν είχα και πολλά να πω γι' αυτόν και κανείς τους, ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ, δεν είναι Υδροχόος!! Θα περίμενα πως οι πλειοψηφία τους θα είχε γεννηθεί στον αστερισμό του πιο φαντασιόπληκτου ζωδίου. Γι' αυτό και θα σου αναφέρω εντελώς επιγραμματικά, τρεις πολύ πολύ αξιόλογους Υδροχόους συγγραφείς: Ο Κάρολος Ντίκενς, ο Λίους Κάρολ (συγγραφέας της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων) και ο Ιούλιος Βερν! *πετάει το μικρόφωνο*

Ελπίζω πως δεν ξέχασα κάποιον που θα μετανιώσω μετά και θα νιώσω πως δεν τον τίμησα. Πες μου οπωσδήποτε τι κουτσομπολιά ξέρεις εσύ για τους παραπάνω, ποιος σε εντυπωσίασε ιδιαιτέρως και τι ζώδιο είσαι;

0 σχόλια