Τα 8 πραγματάκια (Νοέμβριος & Δεκέμβριος 2022)

Ξέρω πως έχω πει πως δεν θα σου φέρνω μαζεμένα νέα από δύο μήνες, αλλά κάπως δεν τα κατάφερα να σου γράψω όταν έπρεπε τον Νοέμβριο και αποφάσισα να σου κάνω μια τελευταία (ελπίζω) σαλάτα νέων από δύο μήνες. Εδώ σου έχω βιβλία που αγόρασα και που μου έκαναν δώρα, βιβλία που δώρισα εγώ, βιβλία που διάβασα, ταινίες που είδα (με πολλές χριστουγεννιάτικες μέσα) και φυσικά σειρές (πάρα πολλές σειρές!), τις δύο χριστουγεννιάτικες ανταλλαγές που πήρα μέρος φέτος, τα νέα μας από το διάστημα που πέρασε, κάποια πραγματάκια που αγοράσαμε και άλλη μια κακή εμπειρία από το Public, τι άλλο; χμμμ... θα τα βρεις όλα παρακάτω!
 
(γύρω στα 20 λεπτά ανάγνωσης.. πού είσαι; έφυγες;;) 

Ένα καινούργιο ράφι, παρακαλώ!

Είναι απαραίτητο καθώς δεν υπάρχει πλέον επαρκής χώρος για τα βιβλία μου! Αυτό το διάστημα πήρα για μένα, πήρα και για φίλους αλλά και μου πήραν αρκετά βιβλία. Από τις δύο χριστουγεννιάτικες ανταλλαγές μας πήρα το "Πράσινο σημειωματάριο" της Clare Pooley και το "Οι μεγάλοι τέσσερις" της Αγκάθα Κρίστι. Η Ιφιγένεια μου έφερε από το Παρίσι όπου πήγε ταξίδι του μέλιτος ένα βιβλίο της Αγκάθα Κρίστι στα γαλλικά, το "Passager pour Francfort" ("Επιβάτης για Φρανκφούρτη" στα ελληνικά) που το πήρε από έναν πάγκο δίπλα στον Σηκουάνα (αυτό το βιβλίο έχει περάσει καλύτερα από εμένα!). Ο Βαγγέλης, ο αδερφός μου, πήγε ταξίδι στη Βερόνα και μου έφερε ένα βιβλίο με τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα. Ο χάζμπαντ μου χάρισε για τα Χριστούγεννα το "Άτλας Έξι" της Olivie Blake και το "Όλα είναι σκέψεις" του Ελευθέριου Ελευθεριάδη (που εγώ ήθελα να το πάρω για εκείνον, αλλά οκέι, φαντάζομαι πως αν υπήρχε ποτέ περίπτωση να το διαβάσει ακόμα μπορεί!), ενώ εγώ μου πήρα (όπως σου έχω ήδη πει) τρία χριστουγεννιάτικα βιβλία: το "In a holidaze" των Cristina Lauren, το "Winter Riddle" του Sam Hooker και το "Μια μέρα το Δεκέμβρη" της Josie Silver. Με τη σειρά μου χάρισα στην Άννα τις "Καραβίδες" της Ντέλια Όουενς για να μη διαβάζει μόνο νομοθεσίες για τα αυθαίρετα, στην Νάντια το τρίτο βιβλίο της σειράς Twisted της Anna Huang και στον Τάσο τη "Γυναίκα της άμμου" του Kobo Abe. Στα ανιψάκια μου πήρα χριστουγεννιάτικα βιβλία για παιδιά, όπως και στον Λεωνίδα τον αδερφό της Ξένιας, και στην βαφτιστικιά, Ξένια, πήρα τον πρώτο της Χάρι Πότερ στην εικονογραφημένη του έκδοση μαζί με ένα παζλ 3D του Χόγκουαρτς.

Διάβαζα γενικά αλλά...

Το Νοέμβριο τελείωσα το δεύτερο και καλύτερο ως τώρα βιβλίο της σειράς της Μάας με τη Φέιρα, το "Οργή και Ομίχλη", το καλύτερο βιβλίο της περασμένης χρονιάς (το βράβευσα εδώ αν θέλεις να δεις και άλλες βραβεύσεις) και ξεκίνησα αμέσως το τρίτο, "Φτερά και ερείπια", αν και δεν το έχω προχωρήσει. Λένε πως δεν είναι το καλύτερο της σειράς γιατί έχει κυρίως πόλεμο και πολιτική. Για μένα το λιγότερο λοβ στόρι και οι περισσότερες μάχες είναι στην πραγματικότητα πολλά υποσχόμενο, αν δεν έχει κανένα τραγικό γλυκανάλατο τέλος, μπορεί και να γίνει το αγαπημένο μου όλης της σειράς. Προσπάθησα να προχωρήσω γενικά μισοδιαβασμένα βιβλία μου μέσα στο Νοέμβριο, κι έτσι προχώρησα λίγο τις "Καραβίδες". Το Δεκέμβριο που τον αφιερώνω πάντα αποκλειστικά σε βιβλία κατάλληλα για Χριστούγεννα, διάβασα το "In a holidaze" που ήταν εντελώς απολαυστικό, μέχρι τη μέση, ήταν σαν ρομαντική κομεντί, είχε μέσα πλατωνικό έρωτα, δε με ξενέρωσε κανένας ήρωας, μέχρι τη μέση, ούτε η πρωταγωνίστρια της ιστορίας με την οποία ένιωσα και μια κάποια ταύτιση, μέχρι τη μέση, θέλω όμως να σου μιλήσω για αυτό το βιβλίο ξεχωριστά (για να καταλάβεις και γιατί σου γράφω "μέχρι τη μέση" με τόση έμφαση) οπότε σταματάω εδώ για να σου πω πως επίσης διάβασα το πέμπτο βιβλίο της Νάρνια, "Ο Ταξιδιώτης της Αυγής" ένα βιβλίο με πολλή θάλασσα γιατί ο τίτλος του είναι πλοίο, που όμως έχει και δράκο μέσα και γενικά αρκετή περιπέτεια που από ένα σημείο και μετά μου θύμισε γιατί διαβάζω ακόμα Νάρνια! Σου μιλάω γι' αυτό εδώ.

Γενικά θα ήθελα να έχω διαβάσει περισσότερο (αν και το βρίσκω εξαιρετικά ικανοποιητικό το 13 βιβλία ολοκληρωμένα μέσα στη χρονιά και κάτι ψηλά, γιατί την προηγούμενη είχα διαβάσει 3!), και προσπαθώ ακόμη να σκεφτώ πότε μπορώ να βρω περισσότερο χρόνο για διάβασμα... θέλει λίγη περισσότερη έρευνα το θέμα αυτό ώστε να μπορέσω να βρω την κατάλληλη ώρα μέσα στην πολύ γεμάτη μέρα μου!

Ποιος μπήκε στη νέα χρονιά
με μηδέν ευρώ στο λογαριασμό του;

Ευτυχώς, βέβαια, δεν υπάρχει σημαντικό χρέος απλήρωτο γιατί καλύφθηκαν όλα από τα δώρα μας. Όμως τους δύο αυτούς μήνες που μας πέρασαν, είχαμε και Χριστούγεννα και Black Friday μέσα, που η Παρασκευή ως μέρα ήταν οκέι, δεν πήρα τίποτα, όμως σχεδόν όλες τις προηγούμενες υπέκυψα πολλές φορές στον βομβαρδισμό από προσφορές που δεχόμουν στα e-mail μου. Πήρα λοιπόν από το Sinsay κάποια μικροδωράκια για τα Secret Santa μου, αλλά και κάτι φοβερές φόρμες Star Wars για το Κωνσταντινόπουλο μαζί με δύο φουτεράκια με δεινόσαυρους (από ποιότητα το Sinsay είναι σαν το Shein, δηλαδή δεν έχει, αλλά από τιμές για να έχεις αλλαξιές ρούχα για μικρά μωρά και παιδιά που τα λερώνουν συνέχεια είναι ό,τι πρέπει! Είναι πιο φτηνό από Orchestra), πήρα από το HnM κάτι μποτάκια για εμένα που τα ήθελα πάρα πολύ καιρό και πέτυχα φοβερά καλή έκπτωση σε συνδυασμό με κάτι πόντους που είχα μαζεμένους. Δυστυχώς (ή ευτυχώς) δεν κατάφερα να κάνω σύνδεση στο Klarna με τις 3 άτοκες δόσεις, γιατί τώρα θα είχα κάθε βδομάδα από μια δόση το έχω σιγουράκι! 

Για τα Χριστούγεννα πήραμε στο μπεμπουίνι δωράκια από τη σειρά της Playmobil που είναι για μωρά 1-3 χρονών, το τρένο και κάτι ζωάκια-αυτοκινητάκια, ο θείος Βαγγέλης του πήρε την πυροσβεστική της Fisher Price από τη σειρά Little People (που μόνο με αυτήν παίζει μέχρι στιγμής), πήραμε και κύβους για να τους βάζει τον ένα πάνω στον άλλο, αλλά και ρούχα και παπούτσια, για τον χάζμπαντ και για εμένα τα Χριστούγεννα πήραμε ρούχα από το μαγαζί που δουλεύω, αθλητικά, γιατί πραγματικά δεν μπορούσα να σκεφτώ τίποτα άλλο! Η bookstagram φίλη Στέφη (@stefmysteries) ξεκίνησε να φτιάχνει τα δικά της κεριά λίγο πριν τις γιορτές, και μαζί με αυτά που πήρα για να δωρίσω πήρα και μερικά melts για μένα, που δεν ήξερα τι είναι, με άρωμα ταλκ, πράσινος κέδρος και μελομακάρονο. Το μελομακάρονο είναι το αγαπημένο μου (δεν το περίμενα!). Α ναι! Πήραμε κι ένα καινούργιο χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά δεν μου άρεσε τελικά... μάλλον θα το πουλήσω!

Άλλη μια κακή εμπειρία από τα Public

Αρχικά να πω πως για μεγάλο διάστημα (νομίζω περίπου 3 χρόνια σίγουρα) δεν αγόραζα πλέον από το Public, καθώς είχε διπλοπληρωθεί παραγγελία μου στο παρελθόν κατά λάθος και δεν επιστράφηκαν ποτέ τα χρήματα (ήταν 5 ευρώ, αλλά και πάλι...). Φέτος υποχώρησα και αγόρασα από εκεί όλα τα βιβλιοδώρα μου σχεδόν. Όμως! Το κατάστημά τους βρίσκεται κυριολεκτικά δίπλα στο σπίτι μου, πάντα βάζω παραλαβή από το κατάστημα, που όμως αυτή τη φορά δεν ήταν διαθέσιμη. Όταν τους ρώτησα μου είπαν πως κάποια προϊόντα δε γίνεται να γίνουν παραλαβή. Τα προϊόντα ήταν βιβλία. ΒΙΒΛΙΑ! Έπρεπε ή να χρεωθώ 3€ για να έρθουν στο χώρο μου (όχι!) ή 1€ για να πάνε σε Box, που για να πάω σε οποιοδήποτε Box χρειάζομαι αυτοκίνητο. Και δεν έρχονται όλα μαζί, άρα χρειάζεται να πάω πολλές φορές με αυτοκίνητο. Βέβαια, τελικά δε χρειάστηκε καθώς τα μισά βιβλία που παρήγγειλα και που έγραφε πως είναι διαθέσιμα (νομίζω πως ακόμα το γράφει) δεν υπήρχαν. Για τα βιβλία που πλήρωσα αρχές Δεκέμβρη μου ερχόταν μια φορά τη βδομάδα ένα e-mail που μου έλεγε "τα ψάχνουμε, να πάρε να ακούσεις τη λίστα μας στο Spotify όσο περιμένεις". Όπως καταλαβαίνεις, και με βάση την παλαιότερη πολύ κακή μου εμπειρία, κάποια στιγμή προς το τέλος του μήνα τους ζήτησα να ακυρωθεί η παραγγελία μου, φοβούμενη πως δεν θα πάρω καν τα χρήματά μου πίσω. Τελικά μου τα επέστρεψαν, όμως ειλικρινά σου το λέω, δε βρίσκω πλέον κανέναν απολύτως λόγο να ψωνίζω από το ηλεκτρονικό τους κατάστημα, όταν μάλιστα υπάρχουν τόσες επιλογές (αν παραγγείλεις από τη Σωτηρία του e-Διαγώνιος θα τα παραλάβεις τόσο γρήγορα που χαμπάρι δε θα πάρεις!)

Δύο Secret Santa για το 2022

Το ένα ήταν το καθιερωμένο Secret Santa της Λέσχης Ανάγνωσης Κατερίνης που γίνεται κάθε χρόνο νομίζω από τότε που ξεκίνησε. Εκεί έτυχα στον Χάρη, που μου χάρισε το "Οι μεγάλοι τέσσερις" της Αγκάθα Κρίστι (ειλικρινά ήθελα να το αρχίσω επί τόπου!) και σοκολάτες που τώρα είναι με τον Χριστούλη, εμένα μου έτυχε ο Τάσος, ένας από τους πιο αγαπημένους μου ανθρώπους, που του χάρισα τη "Γυναίκα της άμμου" του Kobo Abe, τσάι, μια κούπα, ένα στολίδι-υδρόγειο σφαίρα (γιατί ο Τάσος ταξιδεύει πολύ), ένα κεράκι και πολλά σοκολατάκια (που επίσης θεωρώ πως είναι με τον Χριστούλη, γιατί ο Τάσος αγαπάει πολύ κι αυτός τη σοκολάτα). 

Το δεύτερο Secret Santa ήταν με τα κορίτσια από το bookstagram, τις Readers, που έτυχα στη Στέφη (@booksthatmeow, τη Στέφη με τα κεράκια που σου είπα πιο πάνω) και μου χάρισε το "Πράσινο σημειωματάριο" της Clare Pooley, λιχουδιές για τον Άλμπους, ένα σκούφο για τον Κωνσταντίνο, μια χριστουγεννιάτικη κούπα, τσάι, και σοκολατάκια. Εμένα μου έτυχε το πιο χριστουγεννιάτικο πλάσμα της γης, η Νάντια (@booklittledreamer), που γιορτάζει τα Χριστούγεννα όλο το χρόνο και όπως καταλαβαίνεις ήταν μεγάλο το challenge. Της χάρισα το βιβλίο "Twisted Hate" της Anna Huang, επίσης κεράκι κούπα και τσάι, ένα δωράκι για τον δικό της χαριποτερόσκυλο, τον Ντράκο, κάτι χριστουγεννιάτικα μικροδωράκια και τα έβαλα όλα σε ένα κουτί με λαμπάκια για πιο χριστουγεννιάτικο φίλινγκ. Δυστυχώς δεν πρόλαβα τα Χριστούγεννα γιατί...

...κολλήσαμε κοξάκι!

 
Ο Κωνσταντίνος λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα κόλλησε κοξάκι από την Κυβέλη που το κόλλησε στον παιδικό. Αν δεν ξέρεις τι εστί κοξάκι, είναι παιδική αρρώστια (μάλιστα για μικρά παιδιά κυρίως κάτω των 10 ετών) όπου κάνει το μωρό λίγο πυρετό και μετά έχει σπυράκια στο στόμα στα χέρια και στα πόδια (που δεν έχουν όμως φαγούρα), αλλά και μέσα στο στόμα (που ενοχλούν και σταματάνε να τρώνε εντελώς!), έχει επίσης συμπτώματα κοινής γρίπης: συνάχι, βήχα, πονόλαιμο κλπ. Τα στατιστικά λένε πως οι ενήλικες δεν κολλάνε εύκολα. Εγώ ήρθα κόντρα στα στατιστικά (ή ίσως τα επιβεβαίωσα ως η μοναδική εξαίρεση) γιατί το κόλλησα κανονικότατα, με πυρετό, τα συμπτώματα της γρίπης και μια μέρα πήγα να βγάλω και σπυράκια, όχι όπως το μωρό τουλάχιστον. Αυτό, βέβαια, μια εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα με έκλεισε σπίτι κι έτσι ούτε στη δουλειά πήγα ούτε και το δώρο της Νάντιας έστειλα εγκαίρως, ούτε καν το δώρο της βαφτιστικιάς δεν έδωσα πριν την Πρωτοχρονιά!


Είδαμε κάποιες ταινίες

Είδα επιτέλους (γιατί ειλικρινά είχα ξεχάσει πως υπάρχει!) το Fantastic Beasts το 3, με τα "Μυστικά του Ντάμπλντορ". Σκέφτηκα μέχρι και να κάνω ένα ξεχωριστό άρθρο για την ταινία αυτή που ήταν τόσο χωρίς λόγο ύπαρξης ώστε να έχω άπλετο χώρο για κράξιμο, ήταν τόσο πολύ απογοητευτική και η απόλυτη καταδίκη για τη συγκεκριμένη σειρά (που δίκαια λέγεται πως σταματάει οριστικά). Αρχικά τα μόνα που αξίζουν στην ταινία αυτή είναι ο Jude Law (που γενικά είναι ευχάριστος στο μάτι) και το Χόγκουαρτς (που το βλέπεις απειροελάχιστα, βέβαια). Ο Νιουτ μου πέρασε αδιάφορος, ο φίλος του Νιουτ, ο Τζέικομπ ο Μαγκλ, που ήταν τόσο τέλειος στο πρώτο ήταν μέχρι κι αυτός βαρετός, τα φανταστικά πλάσματα δεν είχαν κανέναν απολύτως λόγο ύπαρξης (σα να έβαλαν με το ζόρι το ζωάκι που κυνηγάνε στην αρχή ίσα ίσα για να δικαιολογήσουν τον τίτλο!), η αλλαγή του Johnny Depp ήταν η χειρότερη απόφαση, δε με νοιάζει αν είναι ηθοποιάρα ο Mikkelsen, ας τον είχαν από την αρχή το μισώ όταν αλλάζουν τους ηθοποιούς! Η Τίνα ήταν παντελώς απούσα, εμφανίστηκε σε μια σκηνή στο τέλος σαν να έκανε cameo, ποιος το σκέφτηκε αυτό να κάνουν ολόκληρη ταινία χωρίς 2 από τους βασικούς ηθοποιούς; Ήταν κάπως καλό το στόρι του Κρίντενς (αλλά ειλικρινά, δεν πολυστέκει, τον αφήσαμε σε πολύ άλλη φάση), πολύ μεγάλο κρίμα που χαραμίστηκε τόση καλή φαντασία και σίγουρα πάρα πολλά χρήματα σε αυτή την ταινία. Ήταν κίνηση αυτοκτονίας!

Από την άλλη είδαμε την καλύτερη ταινία για τη χρονιά που μας πέρασε, το δεύτερο μυστήριο του Μπενουά Μπλανκ, "Glass Onion". Είδαμε και το πρώτο, το "Knives Out" που ο χάζμπαντ δεν είχε δει, κι έπειτα σε βάθος εβδομάδας (γιατί το βάζαμε αργά να το δούμε κι εγώ δεν την πάλευα) είδαμε το Glass Onion. Στην αρχή μου φάνηκε πως δε θα μου αρέσει γιατί ήταν πολύ καλοκαιρινό. Μετά ενθουσιάστηκα που γυρίστηκε στην Ελλάδα, στις Σπέτσες συγκεκριμένα, δεν είχα ιδέα! Ο χαρακτήρας που παίζει ο Edward Norton είναι κάπως ο Elon Musk, ενώ γενικά η ταινία ως ταινία (άσχετα που εγώ όλο κοιμόμουν) έχει ενδιαφέρον κι αυτή από την αρχή ως το τέλος, επάξια συνέχεια της πρώτης κι ελπίζουμε όλοι να συνεχιστεί τύπου όπως οι περιπέτειες του Ηρακλή Πουαρώ. Μου αρέσει εξαιρετικά και ο Daniel Craig στο ρόλο του, που γενικά δεν τον είχα και τόσο στους αγαπημένους μου. 

Μέσα στον Δεκέμβρη γενικά είδα πολλές χριστουγεννιάτικες του Netflix: Το "Angel falls" και το "Too close for Christmas" (που παίζουν οι Chad Michael Murray και Jessica Lowndes και στα δύο, αλλά δεν είναι ζευγάρι, το 'ψαξα, και να σου πω την αλήθεια και οι δύο, ενώ είναι αντικειμενικά όμορφοι, τι όμορφοι, πανέμορφοι, δε μου αρέσουν καθόλου), την επάνοδο της Lindsay Lohan με το "Falling for Christmas" εντελώς νετφλιξιάτικο κι αυτό, το "A christmas miracle for Daisy" (όπου η Jill Wagner αφού έχει ήδη γλείψει του κοιλιακούς του Derek στο Teen Wolf, έρχεται να γίνει το άλλο μισό του γιαλαντζί Tyler Hoechlin, και κατά 7 χρόνια μικρότερού της Nick Bateman, ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΜΟΥ!!!), είδα το μουσικό "Christmas with you" και τη μεταφορά βιβλίου "The Noel Diary", ενώ έκλαψα, ΕΚΛΑΨΑ, με το ισπανικό "A not so merry Christmas" (που είναι κάπως σαν το Σκρουτζ... βασικά είναι ακριβώς σαν το Σκρουτζ!)

Δύο μήνες, άπειρες σειρές!

Άπειρες σου λέω! Είδα την τελευταία σεζόν του "Crown", όπου είχα ένα φόβο πως θα παίξει και το ατύχημα της Νταϊάνας, αλλά δεν το έπαιξαν. Γενικά απώλειες δεν είχαμε σε αυτή τη σεζόν, δε ξέρω αν μπορώ γενικά να συμπαθήσω την Imelda Staunton σε κανέναν ρόλο μετά την Άμπριτζ, αντιπάθησα έξτρα τον Κάρολο (που μέχρι πριν απλά τον λυπόμουν) και τον Φίλιππο (αλλά γενικά τον αντιπαθούσα αυτόν από την πρώτη στιγμή, νομίζω μόνο η γυναίκα του τον συμπαθούσε έβερ). Καλή σεζόν γενικά, ήρεμη. Ήρεμη και κάπως χλιαρή και η τρίτη σεζόν της "Emily in Paris", όπου δεν γίνεται ο χαμός που γίνεται στις προηγούμενες, μόνο λίγο προς το τέλος, αλλά δε σε πολυνοιάζει, σου αρκεί που βρίσκεσαι σε αυτό το μη ρεαλιστικό και εξιδανικευμένο Παρίσι. Μου άρεσε πολύ που ηρέμησε κάπως το στυλ της Έμιλι σε αυτή τη σεζόν, αλλά και η ανάδειξη του άψογου στυλ της 60χρονης Σιλβί, γενικά μου άρεσε που έδωσαν έμφαση στη Σιλβί και το γεγονός πως όταν δεν είναι παρόν κάποιος μη Γάλλος μιλάνε φάκιν γαλλικά! Δε μου αρέσει καθόλου ούτε η εξέλιξη ούτε το στυλ της Μίντι, νομίζω πως τη χαλάνε.. Εννοείται πως τα επεισόδια ήταν και πάλι λίγα και μικρά και θέλουμε γρήγορα περισσότερο! Η τελευταία σεζόν του "Dead to me" που σταματάει γιατί η Christina Applegate, η μια εκ των δύο πρωταγωνιστριών διαγνώστηκε με σκλύρηνση κατά πλάκας και δε μπορούσε να συνεχίσει, ήταν από τη μια τόσο αστεία κι από την άλλη τόσο συγκινητική που δεν έχω λόγια δε ξέρω γιατί μας το έκαναν αυτό σε μια γενικά κωμική σειρά. Ήταν εξαιρετική και κατάφερε να αγαπάς όλους τους ήρωές της έναν προς έναν. Θα μου λείψει, μπορεί να την ξαναδω, αν και δε θα αντέξω να ξαναδώ την τελευταία σεζόν. Τελείωσα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το "Only murders in the building" (η αλήθεια είναι πως δεν ήθελα να το τελειώσω, μου άρεσε που το είχα στο περίμενε και το έβλεπα λίγο λίγο) και αναμένω τη συνέχεια, ενώ ολοκλήρωσα και το "Rings of Power" που στο τέλος που πήρε λίγη φόρα μου άρεσε πάρα πολύ, μα πάρα πολύ, σχεδόν σκέφτηκα να διαβάσω πάλι Τόλκιν! Οι ασυνέπειες με τα βιβλία υπάρχουν, είναι fan fiction και ως τέτοιο το βλέπεις ιδανικά.

Σε άλλο ύφος εντελώς, είδαμε με τον χάζμπαντ κάποια επεισόδια από το "Cabinet of Curiosities", που γενικά τον Guillermo del Torro τον αγαπώ, αλλά όχι! Ιδίως μερικά ήταν πολύ μεγάλο, τεράστιο, όχι! Κανένας τρόμος επίσης, ούτε μια σταλιά. Είδαμε και το "Inside man", που κάπως καλό είναι ως ένα σημείο, στο τελευταίο επεισόδιο (είναι 4 όλα κι όλα) οι εξελίξεις είναι τόσο ό,τι να 'ναι, τόσο μη πιστευτές, που το χάλασε όλο (βέβαια το παρακολούθησα με αμείωτο ενδιαφέρον, τώρα που το βλέπω από απόσταση μου φαίνεται κάπως αστείο). Είναι από τον δημιουργό του Sherlock (οπότε καταλαβαίνεις πως είναι πολύ έξυπνο και πως αγαπάς αδιαμφισβήτητα το "μυαλό" της υπόθεσης, τον Stanley Tucci) ενώ παίζει και ο αγαπημένος Doctor Who, David Tennant. Ήθελε, λέει, το μυαλό της υπόθεσης να είναι ένας "κακός" ένας φυλακισμένος, και το point είναι πως όλοι μπορεί να γίνουμε δολοφόνοι υπό τις κατάλληλες συνθήκες. Ναι, το ακούω και είναι δυνατή σειρά, στο τέλος όμως το καίει και το καίει άσχημα! Αρχίσαμε και παρατήσαμε (ακόμη κι εγώ) το "1899" που είναι με ένα καράβι με καπετάνιο τον "Ξένο" από το γερμανικό Dark, επιβάτη τον Γκουθμάν από το ισπανικό Elite και όπως καταλαβαίνεις είναι μια πολυπολιτισμική σειρά που είναι λίγο καμμένη (όπως το Dark) γιατί κάπου βρίσκονται σε μια τύπου λούπα; σε ένα παράλληλο σύμπαν; Δεν άντεξα το κάψιμο ούτε καν εγώ. Επίσης, παρά το ότι γενικά έκανε ένα σούσουρο όταν βγήκε, τελικά ακυρώθηκε (φαντάσου για τι κάψιμο πρόκειται δηλαδή...)

Από σειρές που ήταν σειράρες και τις απολαύσαμε ήταν το "House of the dragon" που ήταν ΤΟΣΟ καλό όσο έλεγαν όλοι, δε θέλω να πω ότι δε μας ενόχλησε η αιμομιξία που γίνεται σε αυτό τον κόσμο του Westeros, δε θέλω να το πω αλλά είναι γεγονός.. πλέον δε σε νοιάζει. Οι ηθοποιοί ήταν εκπληκτικοί (κρίμα που άλλαξαν ωστόσο κάποιοι επειδή μεγάλωσαν), η ιστορία εξελίχθηκε πολύ καλά (αν και λίγο γρήγορα), τη σκηνή της γέννας στο τέλος θα ήθελα πολύ να την ξε-δω, γενικά ανυπομονούμε για τη συνέχεια. Ιδανικά αν δεν το έχεις δει και σκοπεύεις, συμβουλή μου να ακούς μετά από κάθε επεισόδιο τον σχολιασμό από το Pop για τις δύσκολες ώρες της Ιωσηφίνας και του Θοδωρή που έχουν αφιέρωμα στη σειρά και πέρα από τις έξτρα πληροφορίες που μπορείς να πάρεις από την Ιωσηφίνα που έχει διαβάσει και τα βιβλία, θα ανεβεί σε άλλο επίπεδο η απόλαυση της σειράς. Εκπληκτική σειρά επίσης η "Wednesday" του Tim Burton, που είχαμε καιρό να δούμε δική του δουλειά και η συγκεκριμένη ήταν φοβερή. Έψαξα πολύ να δω αν είναι μεταφορά κάποιου βιβλίου η οικογένεια Άνταμς ή η σχολή Nevermore, αλλά το μόνο που βρήκα είναι πως έχει σχέση το όνομα με το Κοράκι του Πόε, από εκεί και πέρα έχουμε μια σειρά μυστηρίου με υπερφυσικά πλάσματα, ωραία πλοκή, τιμπαρτονική ατμόσφαιρα, εξαιρετικούς ηθοποιούς, υπάρχει ένα γενικό ποιος-είναι-ο-κακός που μας απασχολεί σε κάθε επεισόδιο και κάθε φορά αλλάζει ο ύποπτός σου, ο χορός της Jenna Ortega είναι οκει αλλά δεν ήθελα μετά να τον μιμηθώ, παιδιά, συγγνώμη, είναι άβολη η σκηνή! Είναι μια σειρά που μοιάζει μεταφορά βιβλίου στην ποιότητα, αλλά δεν είναι.

Σε χριστουγεννιάτικες, σου έχω κι από αυτές, είδα το ιταλικό "I hate Christmas" που είναι η διασκευή του νορβηγικού "Home for Christmas" (που παίζει η Νορβηγίδα Σοφία από το Λονδίνο) είναι ακριβώς η ίδια σειρά, στην ουσία την κάνεις επανάληψη αν την έχεις ήδη δει, το ενδιαφέρον είναι πως έχει γυριστεί στη Βενετία (μου αρέσει που οι ιταλικές σειρές του Netflix δεν είναι γυρισμένες στη Ρώμη αλλά κάπου αλλού) και βλέπεις λίγο χριστουγεννιάτικη κουλτούρα της Ιταλίας και όχι της Νορβηγίας που είναι να πεις αρκετά μακριά μας. Τις μέρες που ήμουν άρρωστη είδα και το φετινό νορβηγικό χριστουγεννιάτικο "A storm for Christmas" που έχει διάφορες ιστορίες ατόμων που έχουν εγκλωβιστεί λόγω της κακοκαιρίας σε ένα αεροδρόμιο. Να σου πω πως όταν την ξεκίνησα μου φάνηκε κουραστική, δε μου άρεσε, μπορεί να έφταιγε και ο πυρετός, αλλά δεν με έκανε να νιώθω καλά. Επέμεινα όμως και την είδα όλη και απλά να σου πω πως στο τέλος έκλαιγα πολύ (μπορεί να έφταιγε κι ο πονόλαιμος) ήταν μια υπέροχη υπέροχη σειρά, κάποιες ιστορίες είναι άψογες.. οι περισσότερες νομίζω. Πάρα πολύ καλή, όχι τόσο πολύ χριστουγεννιάτικη.

Αυτά ήταν τα 8 πραγματάκια των δύο περασμένων μηνών, τα 8 πραγματάκια που σου χρωστούσα και τώρα είναι που δεν έχω κανένα σημαντικό χρέος! Θέλω να πιστεύω (και είναι στους στόχους της νέας χρονιάς) πως θα σου ετοιμάζω ένα (σαφώς μικρότερο) άρθρο κάθε μήνα το 2023, πως θα ζω ενδιαφέρουσες καταστάσεις για να τις μοιράζομαι μαζί σου για να τις γνωρίζεις κι εσύ. 

Σ' ευχαριστώ που έφτασες ως εδώ και δεν τα παράτησες με τη φλυαρία μου, ούτε που μπορώ να φανταστώ τώρα πόσο μεγάλο θα βγει αυτό το podcast! Πες μου, εσύ έχεις κολλήσει ποτέ σου κοξάκι; Πόσες φορές μπορεί να το ξανακολλήσεις αυτό το πράγμα;

0 σχόλια