Τα Οκτώ Πραγματάκια (Οκτώβριος 2017)

Μια και γράφω μια στο τόσο, είπα να εγκαινιάσω μια νέα στήλη στη Χώρα των Βιβλίων, που να είναι αρχικά μηνιαία. Η στήλη αυτή αποτελεί έμπνευση της αντίστοιχης από το γαλλικό ιστολόγιο Mode and the City και θα αφορά οκτώ πράγματα που ξεχώρισα κατά τη διάρκεια του κάθε μήνα. Μπορεί να είναι κάποια σειρά, κάποια ταινία, κάποια βιβλία, κάποιο φαγητό, κάποιο γεγονός, κάποιο ταξίδι, μπορεί να είναι κυριολεκτικά οτιδήποτε, γιατί όταν η ζωή σου γυρίζει γύρω από τα βιβλία ποτέ δεν απομακρύνεσαι στην ουσία από αυτά και τα πάντα μπορεί να σε εμπνεύσουν αναγνωστικά.
Related image
Ποια είναι λοιπόν τα πράγματα εκείνα που ξεχώρισαν αυτό τον Οκτώβρη;


1. 1η Αρχιτεκτονική Έκθεση Κατερίνης
 
Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε κάτι αντίστοιχο του Open House στην πόλη μου, και μπήκαμε σε 2 από τα πιο αγαπημένα μου κτίρια. Το αριστερά είναι ένα σχεδόν πανομοιότυπο με το δικό μου σπίτι, και το άλλο ίσως να το πετύχετε ως σύμβολο της Κατερίνης. Το δεύτερο ήταν ένα όνειρο ζωής να μπω μέσα να το δω, από τότε που ήταν κυριολεκτικά ένα ερείπιο και από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Υπάρχουν ντοκουμέντα ακόμα και σε παιδικά μου ημερολόγια σχετικά με την αγάπη που είχα πάντα στο συγκεκριμένο κτήριο!

2. "Ιστορίες φαντασμάτων από την Ιαπωνία", 
του Λευκάδιου Χερν
Image result for ιαπωνικες ιστοριες με φαντασματα
Με τη λέσχη του Τρελοκαπελά αυτό το μήνα διαβάσαμε ένα βιβλίο τρόμου από Ασία. Είπαμε πως θα διαβάζουμε μια ιστορία κάθε βράδυ του μήνα. Εντάξει, εγώ μπορεί να μην ακολούθησα έτσι ακριβώς το πρόγραμμά μας, πάντως το σίγουρο είναι πως δεν τρόμαξα και τόσο με τους Γιαπωνέζους και τους θρύλους τους (ήταν όμως ιδιαίτερα ενδιαφέρον από πολιτισμικής πλευράς).

3. Τα χρώματα του φθινοπώρου
  
Αυτό το μήνα τα δέντρα στην αυλή μου άρχισαν να κιτρινίζουν και να ρίχνουν τα φύλλα τους. Αγαπώ ιδιαίτερα τα κίτρινα λουλούδια τον Οκτώβριο, όπως τα Χρυσάνθεμα και τα κίτρινα και πορτοκαλί μας τριαντάφυλλα. Ελπίζω να κρατήσουν όσο περισσότερο γίνεται και τα υπόλοιπα λουλούδια μου, αν και τα βλέπω να χάνουν το κουράγιο τους όσο πιάνουν τα κρύα.

4. Άλμπους και Λούσι
L’image contient peut-être : chien, table et intérieur
Ο Άλμπους είναι ο κούκλος σκύλος μου (ελληνικός ποιμενικός). Η Λούσι είναι η καλή μας φίλη και είναι ένα μικρό κουταβάκι (πίντσερ με τσιουάουα). Βγαίνουμε κάθε μέρα βόλτα μαζί και προετοιμαζόμαστε για τα Χριστούγεννα που θα την φιλοξενήσουμε στο σπίτι μας για 3 εβδομάδες... μάλλον... αν μας αφήσει ο Άλμπους και δεν την φάει ας πούμε... κατά λάθος!

5. Στο Παρδαλό Κατσίκι
Ήπιαμε πολύ πολύ καφέ, καλό καφέ, κακό καφέ, ζεστό καφέ, έξω κυρίως γιατί αυτόν τον Οκτώβρη είχε ζέστη και λίγο μέσα εκεί προς το τέλος που έπιασαν απότομα τα κρύα, στο τέλειο μικρό καφέ με αέρα 60s σε κάποιο στενό της Κατερίνης, δίπλα από το διδυμάκι του, τον Χαρούμενο Γάιδαρο!

6. Stranger Things
Image result for stranger things season 2
Είδαμε όλη μαζί την δεύτερη σεζόν του υπερτέλειου Starnger Things στο σπίτι της Ρόζας με το πρώτο αναμμένο τζάκι του χειμώνα, πυτζάμες, πίτσες κλπ από τις 4 το απόγευμα ως τις 2 το βράδυ. Από εκείνη τη μέρα δε ξέρω τι έφταιξε, η τέλεια σειρά; η φανταστική μουσική (που δεν έχω σταματήσει να ακούω όλη μέρα από εκείνο το Σάββατο της 28ης); η νοσταλγία των 80s; αλλά όλα θυμίζουν Stranger Things και βλέπω ασταμάτητα βιντεάκια με συνεντεύξεις και αφιερώματα σχετικά στο youtube και μπορώ να πω εύλογα πως μια ψύχωση την έχω πάθει!!

7. Youtube και Instagram
Όταν δεν βλέπω My Style Rocks (που ναι, το βρίσκω τραγικό, αλλά παρόλα' αυτά το βλέπω ανελλιπώς, αν και νομίζω πως σιγά σιγά με κάνει όλο και πιο κομπλεξική στο ντύσιμο!) θα δω είτε κάποιο από τα βίντεο της Σίσσυς Χριστίδου, που είναι τόσο διασκεδαστική, είτε κάτι του Konilo,  αλλά από ένα σημείο και μετά (εκεί μετά την 28η) μόνο Stranger Things people!!!!!!
Photo: The Londoner Autumn Reads
Παρόλο που το είχα σκοπό, τελικά δεν πήρα μέρος στο #bookishgreekhalloween photo challenge της ελληνικής instabookπαρέας. Βρήκα όμως έμπνευση όπως πάντα στους λογαριασμούς των Γαλλίδων Daphne, Deedee αλλά και στις Juliahengel, Rosielondoner κ.ά. Στόχος για τον επόμενο μήνα: να βγάλω περισσότερες φωτογραφίες!

8. Η νύχτα του Halloween
Image result for ιστορίες με φαντάσματα από τη βικτωριανή εποχή
Φέτος το Halloween έπεσε Τρίτη, και η Ιφιγένεια δε μας έκανε την τιμή να έρθει, και το Σάββατο το αφιερώσαμε στο Stranger Things και το boyfriend δούλευε, και παρόλο που στην πόλη μου (ναι, στην Κατερίνη) είχαμε διάφορα event σχετικά, και στο δρόμο τριγύριζαν κάτι πεθαμένες νύφες και από κανένας άλλος φρίκουλας, και είχαμε και το The Halloween Route, στο οποίο επίσης δεν πήρα μέρος, έμεινα σπίτι παρέα με το beast μου, και διάβασα μια τρομακτική ιστορία από το βιβλίο "Κλασσικές ιστορίες φαντασμάτων από τη βικτωριανή εποχή", συγκεκριμένα την τελευταία ιστορία, όπου (σπόιλερ!) ένας τύπος πάει σε ένα στοιχειωμένο σπίτι και εμφανίζεται μπροστά του ένα φρικιαστικό φάντασμα, αλλά αυτός νομίζει πως του κάνουν φάρσα, οπότε πλακώνει το φάντασμα στο ξύλο και κάπου εκεί που έχει πάρει τη μασέλα του φαντάσματος και πάει να ζητήσει τα ρέστα από τον σπιτονοικοκύρη, εσύ δεν ξέρεις αν θέλεις να γελάσεις ή να κλάψεις! Πάντως η ιστορία μου άρεσε, ήταν και ατμοσφαιρική.

Δεν μπορώ να πω πως πέρασα κάποιον ιδιαίτερο Οκτώβρη, σκοπεύω όμως να περάσω έναν αξέχαστο Νοέμβρη και να μη μου φτάσουν τα 8 πραγματάκια για να χωρέσω τις ξεχωριστές στιγμές του. Βάζω επίσης στόχο να διαβάζω κάθε μέρα, να δω μερικές από τις ταινίες που λέω συνέχεια πως θέλω να δω, να αγοράσω κάτι από τη λίστα με τα πράγματα που θέλω να πάρω, να πάω μια εκδρομή, να περιορίσω πολύ το χρόνο που περνάω στο κινητό. Κι ας είναι αυτός ο τελευταίος ο στόχος Νο1 μου για από εδώ και πέρα!!

Εσείς τι ξεχωριστό κάνατε αυτό τον Οκτώβρη; Και τι στόχους βάζετε για τον προτελευταίο μήνα του χρόνου;

0 σχόλια